Unde donăm haine în Cluj?

Haine avem cu toții de donat, fie că o facem fie că nu. De ani de zile mă tot străduiesc să fiu constantă în treaba asta. S-au împuținat sacii de-a lungul timpului pentru că s-a împuținat considerabil numărul de haine cumpărate. Fapt de care personal mă bucur tot mai tare.

Am lansat o întrebare ieri pe Facebook legat de acest subiect și am primit tot felul de sugestii și de idei, pe care le împărtășesc aici cu voi. Așadar și prin urmare, dacă sunteți din Cluj și aveți haine de donat, vă puteți orienta și spre următoarele direcții:

Asociația Christiana
Asociaţia Filantropică Medical-Creştină CHRISTIANA – Filiala Cluj a fost printre primele asociaţii înfiinţate de Biserica Ortodoxă Română, în anul 1991, ca filială a Asociaţiei Christiana Bucureşti. Mai multe despre ei găsiți aici.

H&M
Programul de colectare a hainelor este o inițiativă globală prin care H&M vrea să asigure un viitor sustenabil al modei. Iată cum funcționează: duci îmbrăcămintea nedorită în cutia de reciclare din cel mai apropiat magazin. Acceptă orice materiale textile — de orice marcă și în orice condiție — chiar și șosete desperecheate, tricouri uzate și așternuturi vechi. Textilele sunt apoi trimise la cea mai apropiată unitate de reciclare, unde sunt sortate manual. Pentru fiecare sacoșă de textile pe care o duci, vei primi un voucher pe care-l poți folosi la ei. Mai multe aici.

Căminele studențești
Nu îmi este încă foarte clar cum și unde putem lăsa hainele dar mi-a fost semnalată nevoia așa că puteți investiga mai departe procedura și puteți face astfel fericiți studenți nevoiași, care cel mai probabil și învață foarte bine.

Charity Shop – Little People România, în Sigma Center
Este vorba despre un program de suport psihosocial pentru copii și adolescenți din 10 secții oncopediatrice din România și Republica Moldova. Încă din 1996, membrii asociației și-au început activitatea pentru a crea un standard de calitate a intervențiilor psiho-sociale oferite în sprijinul copiilor și tinerilor bolnavi de cancer și a familiilor acestora. Mai multe aici.

Mănăstiri și biserici
Aș vrea să cred că aici nici nu trebuie să dau nume și că absolut orice mănăstire și orice biserică ar dori să primească astfel de donații și că ar ști exact cui să le dea mai departe. În mintea mea, în principal pentru asta sunt locurile sfinte: ajutor pentru cei care au nevoie.

Spitale
Am fost informată că cel puțin la secția de Psihiatrie sunt mai mult decât binevenit, mai ales că ajung cazuri sociale sau cei de urgență și în primele zile au nevoie de haine. Dacă decideți vreodată să ajutați și în această direcție îmi puteți scrie și vă dau un contact.

Organizația Creștină Ecce Homo
Organizație de caritate care oferă servicii de asistență socială. Vor să îi ajute pe cei în nevoie, fie ei copii, adulți sau vîrstnici, să depășească situațiile grele prin care trec. Mai multe despre ei aici.

Asociația Beard Brothers
Au diferite campanii în fiecare an, sigur veți găsi urmărindu-i momentul și contextul potrivit în care să faceți un bine cu haine care nu vă mai trebuie.  Despre ei, dacă nu îi știți deja, găsiți aici.

Pata Rât
Nu e greu de imaginat cum și de ce ar avea nevoie oamenii de acolo de ajutor, chiar dacă nu ați fost niciodată acolo. Bucurie cu siguranță vor aduce toate lucrurile pe care decideți să le donați în această direcție. Și aici, dacă veți avea nevoie, vă pot ajuta cu un contact. Am fost ajutată la rândul meu.

APAHM – Asociatia Pentru Protejarea Handicapatilor Motor Cluj
A luat ființă în ianuarie 1990 din inițiativa unui grup de părinți care aveau copii cu handicap sever neuromotor. Cuprinde persoane cu handicap motor si neuromotor de toate vârstele din județul Cluj: copii, tineri, adulți, indiferent de etnie, convingeri politice, religioase sau grad de handicap. Mai multe despre ei aici.

Asta am adunat eu printr-o simplă întrebare pe Facebook și nu foarte mult timp investit în subiect. Sunt convinsă că sunt mult mai multe opțiuni. Am pornit în căutarea lor după ce strânsesem deja sacii de haine. Acum, că mă uit la toate cele de mai sus, îmi par prea puțini sacii. Mult, mult prea puțini. Chiar și numai un ochi aruncat peste cât de multe persoane se pot bucura nespus de lucruri pe care noi poate doar le ținem aiurea prin casă ar trebui să ne facă pe noi toți să adunăm tot ce putem degrabă și să dăm mai departe.

Să ne fie de bine.

 

 

 

Leave a Reply