Ce țepe își mai trag românii unii altora

Am prins azi o coadă la farmacie de zici că se dădeau televizoare la promoție. În mod normal nu aș fi stat la asemenea coadă, aș fi încercat, ca tot omul, altă farmacie, alt oraș, altă țară. Dar m-a prins discuția doamnelor din fața mea. Alt lucru pe care în mod normal nu-l fac, căci realmente nu prea îmi pasă ce vorbesc oamenii pe la cozi. Dar doamnele astea aveau un fel aparte, un vino-ncoace pur transilvănean și un volum greu de ignorat.

”Tu, așa mi-s de supărată, că nici nu pot să-ți explic.”
”Iooooi, da’ ce s-o-ntâmplat, dragă?”
”Am cumpărat acu’ două săptămâni un scăunel din ăla șmecher de pe olx. Din ăla de dizainăr, cu blăniță albă și cu piciorușe gri, așe ni, fooooaaarte elegant. Am dat mulți bani pe el da’ m-am gândit că fac și io o afacere, să am un scaun elegant în dormitor, acolo, lângă dressing, știi tu.”
”No. Și n-o fost bun? O venit stricat? Să nu îmi spui că ai trimes banii și nu o mai venit scaunul.”
”Scaunu’ o fo’ bun, nu-i ăsta baiu’. M-am mândrit cu el la toată familia.”
”No. Ș-atunci?”
”Am fost în dimineața asta în Pepco. Tu, fix, da’ FIX scaunul meu îi acolo la vânzare de 3 ori mai ieftin. Mi-o venit să plâng. L-am întors pe toate părțile, m-am uitat și la picioare, și la blănița ceea albă și perfectă, la tot. Îi fix scaunul meu de acasă. De 3 ori mai ieftin.”
”Ioi, tu dragă, ce nașpa! Habar n-aveam că aduc scaune de dizainăr la Pepco.”

Dragii moșului, recunosc, sunt o naivă incurabilă.
De n-aș fi asistat astăzi la această conversație, nici prin cap nu mi-ar fi trecut vreodată că sunt oameni care chiar merg în Pepco, cumpără diverse lucruri drăguțe și ieftine de pe acolo, merg frumușel acasă, le pozează frumos, le pun pe OLX sau te miri pe unde le mai pun și mai și reușesc să le vândă de 3 ori mai scump. Ce să mai și faci, cum ar spune sibienii? Dragnea nici că s-ar fi putut naște într-o țară mai potrivită nevoilor sale.

Să ne fie de bine.

Leave a Reply