Cum își acceptă un bărbat chelia cu demnitate și cum să faci să i-o accepți și tu.

Am norocul să trăiesc alături de un bărbat care acceptă cu multă demnitate și chiar cu umor faptul că începe să chelească din ce în ce mai accelerat. Nu pot spune încă același lucru despre mine dar sunt pe drumul cel bun înspre acceptarea cheliei. A lui, bineînțeles.

Tot procesul ăsta, ca multe altele, este unul de învățare și de cunoaștere pentru noi. Contrar aparențelor, nu îmi este greu să accept chelia din motive estetice, chiar deloc. Greutatea vine din faptul că îmi place la nebunie părul lui creț și îmi place (sau, mă rog, îmi plăcea) să îmi tot vâr mâna prin el.

Ce înseamnă bărbat care își acceptă chelia cu demnitate?
Eu una aș zice așa:

1. Nu încearcă să o ascundă.
2. Ba chiar îmbrățișează procesul cu eleganță și se tunde scurt, într-un fel care i se potrivește.

3. Se bucură de-a dreptul că nu mai trebuie să piardă timp cu pieptănatul și aranjatul părului.

4. Ca bonus, lasă chelia să scoată la suprafață băiatul rău și sexy din el.

Jason Statham (Photo by John Russo/Corbis via Getty Images)

Acuma, ce putem noi, gagicile, să facem?

1. Să-mi citez soțul: ”ai putea în primul rând să accepți că nu o să mai crească la loc. NI-CIO-DA-TĂ.” Încă mai am momente în care mă uit lung spre părul lui acum tuns scurt și mai scot câte un ”lasă că vezi tu că o să crească iar”. Nici eu nu știu de unde le scot. Știu doar că așa privire îmi aruncă când spun asta, încât vă pot spune cu siguranță că NU mai crește la loc. Oricât ulei de ricin ai fi tentată să îi torni pe cap când doarme.

2. Dacă obișnuiai să îți bagi des mâna prin părul lui, să îl mângâi, să te joci cu el, oprește-te. Cel puțin pentru o vreme. Va fi enervant și frustrant pentru amândoi.

3. Să te abții de la a propune tratamente pentru păr, peruci sau să torni sfaturi pe bandă rulantă despre cum ar trebui să se tundă. Dacă un lucru mi-este clar după tot acest timp, este că un bărbat fain, deștept și decurcăreț (așa cum ni i-am ales noi toate, nu?) știe singur cum să gestioneze procesul de chelire, tu numai trebuie să accepți și să îmbrățișezi schimbarea.

4. Nu în ultimul rând, cred că cel mai bun și cel mai fain lucru ar fi să începi să fii mândră de el, de cum gestionează totul și de cât de sexy poate fi transformarea. Și să îi amintești asta ori de câte ori poți.

‘I wish I had more hair.’ ‘Don’t be a silly billy. You’ve got plenty of hair. Here’s your bald, I mean your boiled, egg.’

Să ne fie de bine.

 

Leave a Reply