Filosofia de viață a unui câine-pisică în 15 pași simpli. Și ce putem învăța noi toți din ea.

Stăteam eu așa frumușel cu o ciocolată imensă într-o mână și cu o țuică fiartă în cealaltă și mă gândeam cui aș mai vrea să îi cunosc filosofia de viață, despre cine ne-ar mai prinde bine tuturor să citim în secțiunea Oameni de bine.

Și cum stăteam așa ronțăind și sorbind, Do începe sesiunea lui de lins picioare din fiecare seară. Și cum lingea el de zor la piciorul meu stâng, m-a lovit. Bineînțeles! Do. Cine nu ar vrea să știe filosofia de viață a unui câine-pisică? Nu sunteți siguri? Hmm. Atunci vă ajut eu.

Iată cum ar arăta, dacă Do ar putea vorbi, asamblată în 15 pași simpli, filosofia de viață pe care al nostru câine pisică ne-o demonstrează în practică zi de zi:

1.  Când vine cineva drag acasă, întotdeauna, dar ÎNTOTDEAUNA fugi spre el/ea cu cel mai pur entuziasm de care poți să dai dovadă. Cum adică ”dacă ai avut o zi proastă?” MAI ALES dacă ai avut o zi proastă.

2. Nu zice nu unei plimbări. Niciodată. Oricât de lene ți-ar fi. Și de-ar fi să ți se propună plimbarea în timp ce dormi. Rezultatul final e mereu minunat.

3. Când și dacă e spre interesul tău, nu strică un pic de obediență. Măcar până obții ce îți dorești.

4. Este foarte important să te asiguri că ceilalți înțeleg care e teritoriul / spațiul tău personal și când au încălcat limitele.

5. Dacă ceea ce îți dorești zace undeva îngropat, sapi până găsești.

6. Oamenii au uitat să aprecieze beneficiile și importanța somnului. Nimic nu-i mai bun ca somnul. Bine, poate mâncarea. Hai și joaca. Oricum, voi oamenii, nu dormiți destul și nu vă întindeți bine oasele de fiecare dată când vă ridicați din pat. Cum puteți funcționa așa?

7. Joacă, joacă, joacă și încă o dată joacă. Tot ce e important pe lumea asta se învață în joacă.

8. Nu-i nevoie să muști când e destul să mârâi. Sau cum am auzit că spuneți voi oamenii, alege-ți bine luptele pe care merită să le duci.

9. Treaba cu anotimpurile, vremea, hainele și altele de gen, pe care voi oamenii le prea complicați, este de fapt foarte simplă: în zilele călduțe, te întinzi pe iarbă și zaci acolo o vreme. În zilele cu adevărat fierbinți, bei muuuuuultă apă și șezi blând sub umbra unui copac. Când plouă, fugi prin ploaie. Când e zăpadă, te tăvălești în zăpadă. Simplu, nu?

10. Când ești fericit, EXTREM de fericit, dai din coadă, scoți limba de un cot și arăți bucurie cu întregul tău corp.

11. Când ți-e foame, mănânci cu poftă ce ți se dă, ca și cum ar fi ultima masă din viața ta. Te oprești când ți-e de ajuns.

12. Nu te caci unde dormi. Nici de-ar fi să-ți puște intestinul. Principiile sunt principii.

13. Trăiești mereu în prezent. Când ești supărat îți manifești supărarea, când ești bucuros, la fel. Ce a fost ieri nu mai contează azi. Ne iubim chiar dacă acum o oră ne-am certat.

14. Când unul dintre oamenii pe care îi iubești are o zi proastă, taci din gură, nu faci nimic și stai pur și simplu lângă el. Eventual poți să-l lingi sau să-l purici ușor.

15. Mai presus de toate și de tot, ești loial haitei tale, oamenilor pe care îi iubești. Îi aperi cu orice cost și nu îi lași baltă niciodată.

Să ne fie de bine.

 

 

Leave a Reply