Lucruri pe care tu, omul de rând banal și sănătos, nu le vei mai putea găsi sub guvernarea PSD

N-o să ghiciți niciodată care e cea mai frecventă replică pe care mi-o dau medicii în ultima vreme (cam în ultimul an și jumătate). Și vorbim aici de mine, care slavă Domnului, sunt o persoană norocoasă, care nu are probleme grave de sănătate dar care are una alta care o mai supără. O intoleranță la lactoză pe ici, o serie de alergii pe care le car după mine pe colo.  Mofturi dintr-astea moderne. Dar care iată că mă afectează zi de zi.

Alergologul: ”putem face un tratament foarte bun, durabil, de desensibilizare la acarieni, problema e că nu se mai găsește la noi în România. Va trebui să facem cumva să îl aducem din Germania.” Soțul meu a făcut 5 ani fix acest tratament și ajunsese chiar înainte de a veni PSD la putere de-a dreptul decontabil prin CAS. Acum nu mai există și este extrem de scump. Plus că se face pe termen lung. Pentru cei care cred că alergia severă la acarieni și la polen e un moft, o invenție modernă, sau pentru cei care poate pur și simplu nu știți cu ce se mănâncă pentru că din fericire nu aveți probleme, vă pot spune doar că nu mai respir bine de mai bine de un an, am mereu nasul înfundat, mă ustură adesea ochii, mă mănâncă pielea și mă sufoc vara pe stradă pentru că trăim în țara cu cel mai mult praf pe străzi din Europa. Alergia asta chiar o simți atunci când trăiești zilnic cu ea.

Gastroenterologul: ”păi aveți două opțiuni: renunțați complet la lactate, de acum și pentru totdeauna sau începem un tratament care să vă ajute și să vă desensibilizeze în timp. Problema este că la noi ce se găsește nu e prea ok. Dacă ați putea procura din străinătate…” Vorbim din nou de un tratament pe termen lung, da? Adică nu mă duc într-o excursie la Paris, fac un pic de shopping și hai că-mi iau și niște pilule să mă fac bine.

Medicul de familie, după ce am întrebt-o dacă nu ar trebui să ne facem și noi vaccin anti-tetanos acum că suntem adulți și nu am mai făcut de când eram mici: ”în țările civilizate adulții se vaccinează la fiecare 10 ani împotriva tetanosului și a difteriei. Dar la noi nu veți găsi decât pentru tetanos. Gama completă nu se mai găsește în România acum. E scump și complicat de adus fiind vaccin și fiind condiții stricte de transport.” Reacția noastră a fost, citez: ”Dar e un lucru de bun simț! De igienă minimă a sănătății! Cum se poate așa ceva?” Apoi tot noi, singuri, ne-am dat răspunsul ”bineînțeles, și să nu votezi PSD ar trebui să fie o treabă de minim bun simț și de igienă a minții.”

Alte lucruri pe care vă garantez, tot pe testate, că nu le veți mai găsi sub guvernarea PSD:

demnitate
dreptate
justiție
educație
curățenie în spitale, pe străzi sau în economie
oameni capabili la guvernare
oameni cărora să le pese vreun pic de tine în politică
orice alt medicament de care vei avea nevoie pe termen lung
autostrăzi
oportunități de orice fel pentru oameni cinstiți
democrație.

Simțiți-vă liberi să completați lista.
Eu una, dacă mai aud o singură dată replica ”sigur, există tratament foarte ok dar nu se mai găsește în România”, cu siguranță voi dezvolta o nouă alergie severă. La votantul PSD.

Azi a fost cu oftaturi și cu un picuț de frustrare. Să ne fie totuși de bine.

Leave a Reply